KLESKODE BRYLLUP!
Er du invitert i bryllup og er usikker på hva du kan gå i eller ei dersom mam skal ta hensyn til gamle tradisjoner og regler?
Da må du lese videre, for her kommer en liten dress code guide.

Dette bør du unngå! 

På bryllupsdagen skal bruden stå i fokus å få glitre og blomstre over alle andre gjester, og brudekjolen være den kjolen som trekker mest oppmerksomhet. Blant flere regler er dette kanskje det viktigste å ha i bakhodet når du velger kjole til bryllupet.
collage%20nono

HVITT


Med mindre du selv er bruden, bør du ikke kle deg i hvitt. Du bør også styre unna en kremfarget kjole, og lys beigetone. Det er ikke alltid at bruden selv stiller i kritthvitt.

 


SORT


Sort er den fargen mange føler seg mest vel i og tyr til. Men sort er litt for dyster til en fest i kjærlighetens navn, og er ofte forbundet med sorg og begravelse, og bør derfor helst unngås i bryllup. Likevel er sort en farge som er blitt akseptert i mye større grad enn tidligere. Hvis du velger å kle deg i en sort kjole bør du bruke fargerikt  tilbehør og sko.

 

RØDT


En annen farge som du helst bør unngå er rødt– Ifølge en gammel myte er en kvinnelig bryllupsgjest kledd i rødt enten brudgommens elskerinne eller forsøker å forføre ham. Dersom brudens mor kommer i rødt betyr det at hun ikke støtter ekteskapet, om man skal tro gamle myter.

 

UTFORDRENDE.


Et bryllup er ikke en bytur! Vis respekt og unngå utfordrende antrekk som kan vike vulgære og i overkant sexy. Velg derfor bort kjoler som er for korte og tettsittende. Unngå også de dypeste utringningene, høye splitter, bar mage og mye naken hud.

 

BLIKKFANG


Det er fristende å virkelig stæsje seg opp når man blir invitert til fest. Selv om du ser fantastisk ut med både hodepynt, paljetter og oversized puffermer ønsker du ikke å ta all oppmerksomheten fra bruden. Spar heller det ville antrekket til din egen bursdag.

 Alle bruder og bryllup er forskjellig, og er du usikker på valg av antrekk er det lurt på spørre bruden. Noen vil kanskje synes det er helt ok med både sorte kjole, paljetter, dype utringninger og bar mage.
collage%20yesyes
Dette betyr de ulike kleskodene i et bryllup!

Mange brudepar velger å informere om kleskode i bryllupsinvitasjonen, men hva betyr egentlig pent, mørk dress, smoking og galla? 

PENT ANTREKK

Et pent antrekk er relativt uformelt, og den minst formelle kleskoden, men jeans og kosedress er selvfølgelig no, no! 
Damene kan velge en sommerlig, pen kjole eller buksedress. Skjørtet kan være knelangt, men ikke lårkort. Menn kan gå for en enkel dress, og gjerne en lys. Det er også lov å droppe slipset og kjøre en casual stil med loafers og oppbrettet dressbukse.

 


DRESS


Mennene kommer i dress, men den må ikke være mørk og må gjerne være lysegrå eller lyseblå. Det er valgfritt om man ønsker slips eller ei. For damene gjelder mye av det samme som ved pent antrekk. Man kan ha en penkjole eller drakt.

 

MØRK DRESS


Her kommer det veldig klart frem hva som gjelder for gutta - mørk dress. Den kan være mørkeblå, mørkegrå eller svart. Her skal det være med slips. Damene har lov til å ha både lang og knelang kjole

 

SMOKING


Her går alle i smoking, og den er som den pleier - svart med sløyfe og alt som hører til. Damene velger helst lange kjoler, men her er det også lov med en kortere variant og en klassisk cocktail-lengde (til knærne) er helt innafor.

 

GALLA


Dette er den mest formelle kleskoden i et bryllup. Her er det lang kjole på damene som gjelder og gjerne den fineste kjolen du har. Menn skal ha kjole og hvitt.

Er du i tvil og har en bunad, så ta bunaden. I Norge er bunaden spesifisert som et gallaantrekk og perfekt dersom det ikke er en alt for varm dag.
Knelang
01. Blomstret kjole, KAPPAHL 699,- 02. V-ringet linkjole, MATCH 999,- 03. Blondekjole, KappAhl 599,-
Knelang2
04. Lekker blomstermønstret omslagskjole  fra Jean Paul, MATCH 1499,- 05. Feminin kappekjole med snøring i livet, MATCH 499,- 06. V-ringet linkjole, MATCH 999,-
lange
01. Vakker maxikjole i delikat blomstermønster, MATCH 1299,- 02. Sommerkjole med kort volangerm, MATCH  1299,- 03. Delikat ermløs maxikjole i sommerlig blomsterprint, MATCH 999,-

 

KLIKK HER for å se flere nydelige sommerkjoler!

Med forbehold om utsolgte varer og prisjusteringer